Valitse:

  • Kaikki
  • Kalatuotteet
  • Säilyvyys ja säilytys
  • Ainesosat
  • Miten kauan sillisäilykkeet säilyvät avattuna jääkaapissa?

    Avatut sillipurkit säilyvät herkullisina jääkaapissa noin viikon. Tuote voi toki olla syötävää kahdenkin viikon jälkeen - hajusta voi päätellä, onko silli ehtinyt härskiintyä. Säilyvyysaikaan vaikuttaa mm. se, kuinka usein sillipurkki otetaan huoneenlämpöön ja kuinka kauan se on huoneenlämmössä sekä se, kuinka lähellä on parasta ennen -päivämäärä.

  • Mitä tuotteen parasta ennen -päiväys kertoo?

    Elintarvikkeessa oleva parasta ennen -päivämäärä kertoo, kuinka kauan avaamaton tuote säilyy oikein säilytettynä moitteettomana ja säilyttää sille tyypilliset ominaisuutensa. Tuotteen valmistajana / maahantuojana takaamme avaamattoman tuotteen laadun parasta ennen- päivämäärään asti, mutta tuotetta voi vielä tämän päivämääränkin jälkeen käyttää niin kauan kuin se on aistinvaraisilta ominaisuuksiltaan kelvollinen. Tämä aika saattaa vaihdella suurestikin tuotteesta riippuen. Tuotetta on aina hyvä haistaa ja maistaa ennen käyttöä ja heittää pois, mikäli se vaikuttaa epäilyttävältä.

  • Miten ainesosat ilmoitetaan tuotteen etiketissä?

    Pääsääntönä on, että kaikki tuotteen valmistuksessa käytetyt ainesosat ilmoitetaan painon mukaan alenevassa järjestyksessä.

  • Miksi kaikkia mausteita ei luetella tuoteselosteessa?

    Mausteista on mahdollista käyttää ryhmänimeä (”mausteita”). Jos mausteiden yhteismäärä kuitenkin on yli 2 % elintarvikkeen painosta, on mausteet ilmoitettava omilla nimillään. Vastaamme mielellämme tuotteidemme mausteita koskeviin kysymyksiin.

  • Mitä eroa on sillillä ja silakalla?

    Biologisesti silli ja silakka ovat samaa lajia eikä niiden välillä ole jyrkkää rajaa. Silakka on vähäsuolaisempaan veteen sopeutunut silli, jonka rasvapitoisuus on alhaisempi, ja joka on kooltaan pienempi.

  • Miten sillisäilykkeet valmistetaan?

    Silli troolataan, kokolajitellaan, perataan koneellisesti päättömäksi, suolataan, varastointikypsytetään tynnyreissä (aikaisemmin tynnyrit olivat puuta, nykyään muovia) kylmässä varastossa 3-6 kk ja tämän jälkeen fileoidaan. Fileet pakataan taas tynnyreihin ja varastoidaan kylmässä. Tuotannossa fileet paloitellaan, pakataan purkkeihin, annostellaan kastike, jossa on vettä, mausteita ja sokeria. Purkki kannetetaan ilmatiiviisti, etiketöidään ja siirretään kylmävarastoon. Tuote maustuu muutamia viikkoja vielä kastikkeessaan ennen jakelua eteenpäin kauppaketjuihin. Koska silliä suolataan vain pääsääntöisesti syksyllä (loka-joulukuu) voi "sillin ikä" tai kypsymisaika pisimmillään olla jopa vuosi.

  • Sisältävätkö Orkla Foodsin tuotteet geenimuunneltuja raaka-aineita (GMO)?

    Orkla Foodsin tuotteet eivät sisällä geenimuunneltuja raaka-aineita (GMO).

  • Mitä tarkoittaa MSC?

    Kaikilla sillituotteillamme ja Kallen mätitahnalla (paitsi raidallinen) on MSC-merkki. MSC (Marine Stewardship Council) on riippumaton, voittoa tuottamaton organisaatio, joka ylläpitää sertifiointijärjestelmää kala- ja äyriäistuotteille. MSC:n tavoitteena on vähentää ylikalastusta eli luonnonvarojen kestämätöntä käyttöä. MSC-sertifikaatti pyrkii takaamaan sertifioitujen tuotteiden ekologisuuden asettamiensa ympäristönormien kautta.